Ken de negen selectiecriteria voor het selecteren van een leverancier.
Icoon Checkbox
Voor startende ondernemers is de betalingstermijn vaak erg belangrijk.
Icoon Pijl
Een leverancier die tegelijkertijd goed, goedkoop én snel is, bestaat (helaas) niet.
Icoon Vlag

En nu is het aan jou...

Breng je netwerk in kaart

Ondernemen is geen one (wo)manshow. Je komt in contact met andere ondernemers, partners en ook ... leveranciers. Soms is hun impact op jouw onderneming beperkt, dan weer erg groot. Gebruik de partnerroos om deze in kaart te brengen

Buikgevoel volstaat niet

Denk na welke selectiecriteria belangrijk zijn bij je zoektocht naar leveranciers. Baseer je daarvoor op de volgende checklist:

  1. Levertijd - Je wil je leverancier kunnen vertrouwen. Een te late levering kan grote gevolgen hebben voor je zaak. 
  2. Prijs - Spreek een prijs af voor de te leveren diensten of producten. Denk na over kortingen of extra kosten die kunnen aangerekend worden.
  3. Kwaliteit - Naast tijdige leveringen en het opvolgen van prijsafspraken is de kwaliteit en de continuïteit van de goederen of diensten van belang. 
  4. Contractafspraken - Zijn er belangrijke contractafspraken nodig zoals een exclusiviteitsvoorwaarde, minimale afnameverplichting, … 
  5. Reactietijd - Is de leverancier gemakkelijk bereikbaar? Is er een klantendienst? Reactiesnelheid bij vragen of problemen?
  6. Ervaring - In veel gevallen heeft een leverancier die in de sector al jarenlang werkt een voordeel tegenover spelers met weinig ervaring.
  7. Terugnamebeleid - Ontevreden over de geleverde diensten of goederen? Wordt er een terugnamebeleid of tegemoetkoming in prijs voorzien wanneer je niet tevreden bent?
  8. Gedeelde waarden en normen - Denk na hoe belangrijk factoren als gedeelde waarden en normen van belang zijn bij de keuze van je leverancier.
  9. Financiële stabiliteit - Check je leveranciers eens op de nationale bank om de financiële gezondheid te bekijken. 

Tip: Screen de financiële stabiliteit van je partners via het ondernemingsnummer of ondernemingsdossier.

Lees altijd de kleine lettertjes voor je een offerte ondertekent.
Simon, adviseur
Gom