Vorm een beeld van de hulp waar je naar op zoek bent.
Icoon Checkbox
Lijst je eigen kwaliteiten en je noden op.
Icoon Pijl
Vind de beste samenwerkingsvorm voor jouw situatie.
Icoon Vlag

En nu is het aan jou...

Welke hulp heb je eigenlijk nodig?

Om te weten welke hulp je nodig hebt, moet je eerst ook uitvinden wat je zeker zelf kan. Wees even heel eerlijk tegen jezelf: wat zijn je sterke en zwakke punten? Welke talenten en vaardigheden heb je, en voor welke heb je iemand anders nodig? Om je hierbij te helpen, kan je jezelf testen. Zo leer je niet alleen jezelf beter kennen, maar zullen je misschien ook enkele knelpunten opvallen die je kan gebruiken als criteria tijdens je zoektocht naar hulp.

Nu je weet naar welke soort persoon je op zoek bent, moet je ook nog even nadenken over hoe de hulp die je nodig hebt er praktisch uit ziet. Hieronder kan je aanduiden welke criteria voor jou belangrijk zijn.

Checklist: Betaald, onbetaald, regelmatig, occasioneel, permanent, tijdelijk, ondergeschikt, op het zelfde niveau

Voor welke samenwerkingsvorm kies je dan best?

Er bestaan verschillende manieren om met anderen samen te werken, die afhankelijk van jouw specifieke noden al dan niet bij jouw onderneming passen.  Denk ook aan de waarden die je als onderneming wil uitdragen en hoe je samenwerkingen hiervan een voorbeeld kunnen zijn.  Denk er bijvoorbeeld over na of je leerkansen wil bieden en mensen wil laten groeien in hun talenten. 

Gebruik de criteria die je er uit koos om onderstaande flowchart te volgen.

Flowchart welke hulp inschakelen

Denk bij een externe dienstverlener ook zeker aan de mogelijkheid om een maatwerkbedrijf in te schakelen om bijvoorbeeld bepaalde aspecten van je productie uit te besteden.  

Lees alles over de verschillende samenwerkingsvormen in onze rubriek 'Personeel aanwerven?'.

abstracte tekening