Ontdek of een webshop jouw onderneming kan boosten.
Icoon Checkbox
Analyseer je online aanwezigheid en ontdek wat je nog meer kan doen.
Icoon Pijl
Laat meer mensen kennismaken met jouw product of dienst.
Icoon Vlag

En nu is het aan jou...

Doe de e-scan

Online geldt: als je niet op Google gevonden kan worden, besta je niet. Dus hoe zit het eigenlijk met jouw zichtbaarheid op het internet? Zullen potentiële klanten jouw openingsuren online gemakkelijk terugvinden? Kunnen ze direct contact met je opnemen? Kunnen ze je aanbod bekijken?

Heb je voor deze zaken al concrete plannen of nog maar een vaag idee? Ontdek met de e-scan hoe ver je er mee komt en wat de mogelijkheden van het internet voor jouw zaak zijn. Op basis van de resultaten krijg je op vier vlakken meer toelichting van experts: sociale media, e-mailmarketing, website en e-commerce. Zo kan je op je eigen tempo bijleren via tal van praktische tips, tools, thema-pagina's en video's in je persoonlijk dashboard.

DOE DE E-SCAN

Ontdekt dat je nog kansen laat liggen? Neem zeker een kijkje op hetinternetookuwzaak.be voor alle informatie en praktische tips die je nodig hebt om een webshop te starten.

Wordt een e-commerce expert

Wil je meer leren over online verkopen? De VDAB biedt een gratis e-learningmodule 'E-commerce en e-marketing' aan, waar je de kneepjes van het vak leert.

GA NAAR DE E-LEARNINGMODULE

Bekijk ook zeker onze gratis webinars 'Eerste Hulp Bij Online Verkoop' met tal van tips over starten met verkoop via internet, digitale strategie, en virtuele communicatie met je klanten.

BEKIJK DE WEBINARS

Wil je eens bekijken hoe zo'n webshop er zou kunnen uitzien en welke componenten allemaal aanwezig moeten zijn? De FOD Economie ontwikkelde een didactische website over goede praktijken in e-commerce, waarop je een demo van een website kan bekijken en het volledige bestelproces kan doorlopen.

GA NAAR DE DEMOSITE

Wat verwacht je van je webshop?

Wat ben je eigenlijk van plan met je webshop?

  • Wil je enkel je fysieke winkel aanvullen met een online afdeling?
  • Of ben je echt of zoek naar uitbreiding?
  • Misschien wil je in je webshop enkel een beperkt assortiment aanbieden, of net meer?
  • Ga je je focussen op lokale verkoop, of wil je internationaal gaan?
  • Ga je daarvoor je site vertalen?

Een webshop openen is eigenlijk hetzelfde als een nieuwe vestiging openen. Het is dus zeker verstandig om al je plannen goed op een rijtje te hebben en een (nieuw) ondernemingsplan uit te werken. Omdat bij een webshop toch enkele kosten komen kijken is ook een specifiek financieel plan onontbeerlijk.

DOWNLOAD HET FINANCIEEL PLAN VOOR WEBSHOPS

Schrift